Categories
CONSELLS PER A LA LLAR

Formes de finançar un immoble sense demanar un préstec hipotecari

Per poder fer front a l’adquisició d’un immoble, normalment es recorre a les entitats bancàries i a sol·licitar un préstec hipotecari per poder finançar la compra, però, hi ha altres formes de comprar un immoble sense necessitat d’acudir a un banc.

A Apialia Sabadell t’expliquem quines són les alternatives per poder finançar un immoble sense demanar un préstec hipotecari.

Llogar amb opció a compra

Aquesta opció consisteix a llogar un immoble durant un període de temps, i un cop transcorregut, l’arrendatari podrà adquirir l’immoble pel preu estipulat, de què es pot descomptar o bé parcialment o bé totalment, les quotes del lloguer que s’hagin estat pagant fins llavors. Es tracta d’una alternativa molt útil tant per a propietaris que no aconsegueixen vendre un immoble com per als llogaters que tenen la possibilitat de poder estalviar durant aquest temps, a més que els diners invertits no estarà desaprofitat i podrà fer-se tant amb l’habitatge com amb la zona i els veïns abans de prendre la decisió final. Si ens decidim per aquesta forma de finançament, és molt important comptar amb l’assessorament d’un bon professional que ens ajudi a redactar el contracte de lloguer i que tot quedi clar des del principi per a ambdues parts.

La compra a terminis

En aquest cas, tant el propietari com el comprador signen un contracte privat de compravenda, mitjançant el qual, el propietari finança al comprador permetent pagar a terminis l’immoble. En aquest contracte s’estableix el preu, els terminis, la forma de pagament i les quantitats, i es poden incloure garanties de pagament i penalitzacions, en cas d’impagament. També és recomanable realitzar aquest contracte amb assessorament específic.

El finançament familiar

Si tenim familiars als quals podem recórrer per poder comprar un habitatge, cal establir si es fa a través d’una donació o d’un préstec entre particulars.

En el primer cas, no cal tornar els diners, però cal fer una escriptura pública i especificar on es destinaran aquests diners que es donaran.

En el segon cas, cal signar un contracte amb totes les condicions del préstec, incloent-hi si es cobraran o no interessos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *