Categories
IMMOBILIARI

Què has de saber abans de comprar una casa a Sabadell i voltants

Comprar un habitatge és una de les decisions i inversions més importants en la vida de qualsevol persona i per tant, és vital confirmar que la casa compleix amb tots els requisits que desitgem.

A Apialia Sabadell som experts en el sector immobiliari i per aquest motiu volem compartir els passos que has de tenir en compte a l’hora de comprar un habitatge a Sabadell, Castellar, Sant Quirze, Sentmenat o Barberà. Si no vols portar-te cap sorpresa, continua llegint!

1. Taxació i nota simple de l’habitatge.
Abans de prendre la decisió final, has de sol·licitar la taxació de l’habitatge per a conèixer el valor real d’aquesta. És imprescindible! A més, la necessitaràs per a la concessió de la hipoteca. La nota simple de l’habitatge també és un tràmit crucial per a conèixer quin tipus de càrregues administratives posseeix l’immoble.

2. Estatuts de comunitat.
Pots sol·licitar-los en el Registre de la Propietat o a l’administrador de l’immoble. Amb els estatuts de comunitat coneixeràs les normes que regeixen a la comunitat i les limitacions que poden afectar el teu immoble.

3. Còpies de llicències.
Estàs pensant a comprar un habitatge d’obra nova a Sabadell? En aquest cas és necessari que demanis la llicència d’obres i la de primera ocupació.

4. Identificació del propietari.
Si el propietari de l’immoble és una persona física podràs identificar-lo mitjançant el DNI i, si per contra és una persona jurídica, podràs fer-ho mitjançant l’escriptura de constitució de la societat.

5. Preu de l’habitatge.
És real el preu de l’habitatge? Si has pres la decisió de comprar l’habitatge, és convenient assegurar-se del valor real d’aquesta. En el Cadastre pots consultar el valor de l’immoble, establert segons la ubicació, el valor de la construcció i altres criteris. La xifra sempre serà menor que el preu de mercat, però et permetrà fer una aproximació real del cost de la casa.


6. Hipoteca.
És necessari crear un pressupost perquè puguis fer front al pagament d’una hipoteca. Quina és la hipoteca màxima segons el teu sou? A més, necessitaràs l’entrada per a executar la compra. A Apialia Sabadell et recomanem que el pagament mensual de la hipoteca no superi el 30% del teu sou perquè sigui viable.

I ara… Llença’t a la piscina! A Apialia Sabadell t’acompanyarem en tot moment perquè aconsegueixis la llar que tant desitges.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *