Categories
IMMOBILIARI

Què és el certificat energètic?

El certificat energètic és imprescindible per vendre o llogar un immoble. S’hi informa sobre el consum energètic i les emissions de COd’un habitatge. Vols obtenir més informació sobre això?

És obligatori des de juny de l’any2013 comptar amb el certificat energètic a Espanya per poder llogar o vendre casa tevai la responsabilitat d’obtenir aquest certificat és del propietari de l’habitatge.

1. Què és?
És un document que acredita l’eficiència energètica d’ un habitatge. Les classificacions varien des de la “G”, que és la més ineficient i està indicada amb un color vermell, fins a la “A”, que és la més eficient i es mostra en color verd fosc.

2. Per què serveix?
El propòsit és donar al futur comprador o arrendatari una indicació de quant costarà escalfar i il·luminar l’habitatge, i quant CO₂emet.

3. Quina informació proporciona?
La informació que proporciona el certificat energètic és la identificació de l’edifici, la descripció de les proves, les comprovacions i les inspeccions que realitza el tècnic, la descripció de les característiques energètiques de l’edifici, la classificació d’eficiència energètica de l’edifici i, finalment, les recomanacions pel propietari sobre les possibles millores que es poden dur a terme.

4. Com s’obté?
Per obtenir el certificat energètic has de contactar amb un certificador autoritzat,podràs localitzar-lo a la llista que proporciona la teva comunitat autònoma o, si no, al Col·legi Professional d’Arquitectes i Aparelladors de la teva província. Si voleu evitar moments d’estrès… A Apialia Sabadell t’ho tramitem!

5. Quins tipus d’immobles requereixen el certificat energètic?
És obligatori per a tots els propietaris d’un edifici, un habitatge unifamiliar, un pis o un local que vulguin vendre o llogar-ne la propietat. S’exigeix tant a les noves construccions com a les més antigues. Els edificis de caràcter residencial que estan exempts són els que tenen una superfície útil total inferior a 50 m² i els utilitzats durant menys de quatre mesos a l’any o per un temps limitat.


Vols vendre casa teva o pis? A Apialia Sabadell t’ajudarem amb tot el procés perquè no t’hagis de preocupar de res.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *