Categories
CONSELLS PER A LA LLAR

Tips per a fer de la nostra llar un lloc saludable

Segons l’OMS (Organització Mundial de la Salut, una llar saludable és aquella que brinda seguretat i protecció, ofereix intimitat, és confortable, i contribueix al benestar de cadascuna de les persones que l’habiten.

Passem gran part del nostre temps a casa i per això hem de protegir-la d’aquells “enemics” que poden ser nocius per a la nostra salut, productes, materials, etc. Un habitatge “sa”, no sols preserva la nostra salut sinó també el medi ambient en general.

En realitat, un habitatge sa no implicarà una despesa econòmica excessiva, simplement amb una mica de sentit comú podem trobar uns quants tips que ens ajudaran a aconseguir-la, des d’Apialia Sabadell t’oferim alguns.

COM ACONSEGUIR QUE EL NOSTRE HABITATGE ES CONVERTEIXI EN UNA LLAR MÉS SALUDABLE?

CUIDA LA QUALITAT DE L’AIRE
Ventila la teva casa diàriament i evita els canvis bruscos de temperatura, un aire que no sigui sa pot provocar problemes respiratoris i dermatològics, fes de la teva llar un lloc lliure de fums, col·loca plantes naturals i utilitza humidificadors.

EVITA LA CONTAMINACIÓ ELÈCTRICA
L’electricitat és invisible als nostres ulls, però pot ser la responsable dels nostres maldecaps, falta de somni…. intenta que els cables estiguin tan ordenats com sigui possible i desconnecta tots els aparells elèctrics que no siguin absolutament necessaris.

CERCA LA TEMPERATURA PERFECTA
Cerca sempre un habitatge que sigui el més lluminós possible, és una bona manera d’estalviar energia, i ens ajudarà a usar menys la calefacció a l’hivern, i tingues en compte sempre com és la temperatura de confort recomanada.

DECORACIÓ SALUDABLE
Encara que sembli una qüestió menor, la decoració també influirà a l’hora de convertir en un lloc saludable la nostra llar, optar per teixits orgànics o superfícies naturals seran claus. Cotó, lli, i fustes entre altres generen un ambient interior més sa i net.

ZERO PRODUCTES QUÍMICS PER A LA HIGIENE DE LA LLAR
Existeixen productes alternatius en el mercat, per a evitar l’ús massiu de productes químics, molts dels tòxics que contenen els productes de neteja acaben passant al nostre organisme sigui per inhalació o per contacte amb la pell, d’altra banda, en abocar-los pels embornals de sanitaris o cuines estem contribuint a la tan temuda contaminació del nostre planeta.
En definitiva utilitza productes naturals, o prepara’ls el teu mateix amb bicarbonat, vinagre, llimona, etc. estalviaràs diners i sobretot evitaràs contaminar la teva salut i la del medi ambient.

CONTAMINACIÓ ACÚSTICA
La contaminació acústica és considerada un problema de salut pública i és moltes vegades responsabilitat directa de pèrdua d’audició, estrès, ansietat, problemes de somni, etc.
Comptar amb una bona insonorització en la nostra llar és clau, finestres dobles, electrodomèstics silenciosos, inhibidors de soroll, etc.

Comença ara i transforma la teva casa en una llar molt més sana!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *