Les plantes aromàtiques no només donen un toc de color a la nostra llar sinó que també serveixen per amanir àpats i poder incloure-les en la nostra dieta usant plantes fresques que aporten moltíssim més sabor, però també és cert que aquestes plantes són una mica més exigents i més delicades , per tant, necessiten cures especials i tot i això, no tothom aconsegueix que es mantinguin en bones condicions, una solució pot ser aprendre a conservar-les, des d’Apialia Sabadell t’expliquem com.
Hi ha moltes espècies i herbes aromàtiques i depenent de l’època de l’any serà més fàcil trobar unes i altres, per això si vols gaudir de totes elles durant tot l’any, hauràs d’aplicar aquestes quatre maneres per poder conservar-les.
- Al congelador: és una de les formes més fàcils de conservar-les i pots guardar fins i
tot la planta sencera. El truc perquè es mantinguin bé és netejar-les abans i
col·locar-les o bé de branca en branca o de fulla en fulla, i ficar-les en
bosses que serveixin per congelar, si pot ser al buit.
- Si són herbes de fulles grans (alfàbrega, romaní…,) es poden guardar tal com hem comentat, i després apilar com si fossin fulles d’un llibre.
- Si són herbes més petites (julivert, farigola …) millor picar-abans de guardar-les en les borses.
- En infusió: hi ha moltes herbes que serveixen per elaborar una infusió o bé en aigua o en oli d’oliva, un cop feta, es deixa refredar i es guarda al congelador. També es pot guardar en una glaçonera i congelar els glaçons per després utilitzar-los en salses, amanides, etc.
- Amb conservants naturals: utilitzant oli d’oliva o vinagre de vi blanc o de poma (sempre amb les fulles netes i seques), es deixa la mescla en un lloc sec i fosc, i en un parell de setmanes tindràs vinagres i olis aromatitzats.
- Dessecant les herbes: amb aquest mètode s’agafen les plantes en ram es lliguen i es pengen cap per avall en un lloc sec i airejat, un cop transcorregudes dues setmanes, es poden triturar i guardar en pots hermètics per utilitzar en els menjars.