Categories
CONSELLS PER A LA LLAR

Com triar la campana extractora de la teva cuina

Una campana extractora és un aparell elèctric fonamental en la nostra cuina, ja que elimina el greix en suspensió en l’aire, els fums, les olors i el vapor, però hi ha una gran varietat on triar amb diferents característiques i específiques per a cada tipus de cuina.

A Apialia Sabadell et donem les claus per triar una campana extractora a la teva cuina.

Les campanes extractores funcionen de dues formes diferents:

  • Pel mètode d’extracció: és el cas de les campanes de succió, on el motor aspira els fums, olors i gasos que es generen i aquests, passen a través d’un filtre metàl·lic anti-greix que és extraïble i es pot netejar en el rentaplats i el motor expulsa tots aquests fums, olors i gasos a l’exterior a través d’un tub de sortida.
  • Per recirculació: és el cas de les campanes de filtre de carboni, on s’aspira i s’absorbeixen els fums i els gasos que passen per un filtre anti-greix que depura l’aire i després per un filtre d’un sol ús de carbó actiu, en aquest cas no existeix tub per evacuar l’aire sinó que es retorna l’aire net a la cuina. Aquest tipus de campanes són menys eficaços per eliminar olors, però la instal·lació és més fàcil, ja que no cal col·locar tub ni perforar la façana.

Un cop ens decidim pel tipus de campana extractora tenint en compte el seu funcionament és el moment de triar la forma i la instal·lació:

  • Encastada: que se situen sota un armari de la cuina i que són les més habituals.
  • En illa: més modernes i cridaneres, però que requereixen més espai, normalment per a cuines amb plaques vitroceràmiques instal·lades al centre.
  • Extraplanes o telescòpiques: les més discretes i econòmiques, inclouen llum i s’extreuen tirant d’un frontal perquè funcioni.

Els factors més importants a tenir en compte per triar una bona campana extractora són:

  • El nivell d’extracció: tenint en compte la potència.
  • El nivell de soroll: tot i que cada vegada són més silencioses, les més recomanables no han de passar dels 60 decibels, però el nivell de soroll també va en funció de la potència d’absorció.
  • La mida: en principi ha de ser el mateix que la placa de cocció i també en funció de la seva potència.
  • Els motors: preferiblement que siguin blindats de ferro i no de plàstic.
  • Les velocitats i la vàlvula antiretorn.

Tenint això en compte i depenent del nostre gust i del tipus de cuina ens podem decantar per un disseny o un altre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *