La cuina ja no és aquest lloc relegat a la persona que s’encarrega de preparar el menjar i que normalment està en un lloc apartat de l’habitatge sinó que s’ha convertit en un lloc fonamental de la nostra llar i cada vegada, és més comú trobar habitatges amb concepte obert, és a dir, en què s’uneix la cuina a la sala, i dins d’aquesta estructura és molt habitual trobar una illa a la cuina. En Apialia Sabadell t’expliquem quins són els avantatges de tenir una illa a la cuina.
Entre els molts avantatges de decidir-nos a posar una illa en la nostra cuina, trobem:
- Poder tenir més capacitat d’emmagatzematge, ja que a l’illa s’inclouen mobles i calaixos on es poden guardar electrodomèstics petits, parament o fins i tot menjar.
- A l’espai destinat per a l’illa es poden col·locar certs electrodomèstics, com per exemple, el mateix forn o al microones, a més solen comptar amb endolls per poder utilitzar qualsevol altre petit electrodomèstic a la superfície.
- Tenir més espai per realitzar un altre tipus de tasques. En el cas que es puguin afegir tamborets alts, serveix per poder realitzar tota mena de menjars, així com per a usar-lo com a espai addicional perquè els més petits puguin fer les seves tasques o treballar des de casa.
- Millorar les relacions familiars, aquest concepte obert que permet l’illa, també contribueix al fet que la persona que cuina pugui interactuar amb la resta de les persones de la casa, en el cas de tenir convidats, també es podrà xerrar mentre es cuina amb els amics.
- Encara que normalment les illes situades a la cuina s’utilitzen per ampliar l’espai i aconseguir aquest concepte obert, també és cert que serveixen per poder separar la mateixa cuina de l’altra estada, que normalment sol ser el saló.
L’illa en una cuina es pot adaptar perfectament a qualsevol estil i per tant, són aptes per a qualsevol tipus de cuina, com més es poden dissenyar a mida, són molt fàcils d’ajustar a l’espai de l’habitatge.